Teremtésvédelmi Nap 2017

2017.03.27 11:46

Beszámoló a Teremtésvédelmi Nap történéseiről

Szent Anna Katolikus Általános Iskola

Hangony

 

Exl. Dr. Ternyák Csaba Érsek Atya felhívásnak megfelelően, a Teremtésvédelmi Napot megelőzően kollégáimmal bejártuk a falut és környékét, megpróbáltuk feltérképezni azokat a helyeket, melyek szeméttel borítottak, amelyeket meg tudnánk tisztítani. Sokáig kellett keresgélnünk, mert a közmunka programban dolgozó munkások minden nap takarítják a falu utcáit környékét és egyéb területeit.

Sikerült végül három olyan eldugottabb helyet találni, amely szeméttel borított volt. Mindkettő a temető közvetlen környékén volt, ahol két helyen találtunk illegális szemétlerakó helyet, ide vonult ki három osztály és felszedték, zsákokba rakták az itt talált, nagy mennyiségű szemetet, míg a másik terület a községi sportpálya és környéke volt, itt szintén három osztály munkálkodott.

Az iskola környékére is jutott két osztály, ők ott szedték össze a szemetet. A helyi köztisztasági vállalat nem kívánt ebben részt venni, ezért mindent saját erőből oldottunk meg, a szemeteszsákokat és a gumikesztyűket megvásároltuk, az összegyűjtött szemetet pedig a konténerekben elhelyeztük el.

Minden osztály és pedagógus részt vett az akcióban. Fényképekkel dokumentáltuk a nap történéseit, melyeket a weboldalunkon is közzétettünk.

https://cms.szentannahangony-hu.webnode.hu/

Úgy gondolom elérte kitűzött célját ez a nap, sokkal tisztább lett környezetünk. Lehetőség szerint máskor is fogunk hasonló akciókat szervezni az év során.

 

Barta Róbert

igazgató

 

Hangony, 2017.03.27.